Wednesday, January 18, 2006

Update vanuit Polen


En weer zijn we een tijdje verder. Het leven in Polen bevalt goed ondanks dat er toch wel wat verschillen zijn. Om er eentje te noemen... winter

Winter in Polen is anders dan in Nederland. Het witte spul dat soms uit de hemel valt verdwijnt niet direct of zelfs niet binnen een dag, maar blijft liggen. Zo zitten we hier dus nu al twee weken in de sneeuw. Sneeuw die een harde ijslaag is geworden doordat iedereen eroverheen blijft lopen. En vandaag was er zelfs een nieuwe laag sneeuw van een extra 10 cm gevallen.
Ook is het hier beduidend kouder dan in Nederland. Ach ja, een landklimaat dus. In Nederland is het nu +5 bij ons is het overdag continu -5 en 's nachts tussen de -10 en -14. Je went er wel snel aan moet ik zeggen.
Ook de wegen zijn anders... de grote wegen waren binnen drie dagen redelijk sneeuwvrij, maar de kleinere weggetjes zijn nog steeds bedekt met een dikke harde sneeuw-/ijslaag. Volgende week ga ik winterbanden halen, want ik krijg aardige handigheid in doorslippen en uitbreken :-)

Met ons huis hier (zie foto) gaat het goed. Bijna dagelijks zijn we na ons werk aan het winkelen en kopen we wat inhoud voor het huis. Zo hebben we inmiddels een grote wandkast in de woonkamer met ruimte voor boeken en opbergruimte voor foto's e.d. Ook hebben we een grenen kommode in de keuken, omdat onze grenen keuken nog wel wat bergruimte kon gebruiken.
En het meest belangrijke is dat we een bed hebben gekocht en we sinds eergisteren in de slaapkamer i.p.v. de woonkamer slapen. Dat is toch wel heel lekker.
Weet trouwens niet hoe het komt, maar het slapen in Polen is fantastisch. Beiden hebben we grote problemen om 's ochtends wakker te worden. Ik denk dat dat te wijten is aan de rolluiken die dicht zijn en dus geen daglicht onze biologische klok wekt.
Jerry (zie een eerdere post) logeert op dit moment bij Jola's ouders, omdat wij morgenochtend vroeg (rond 4 uur) naar Nederland vertrekken om daar in een paar dagen de laatste spullen in te pakken zodat die a.s. dinsdag in een vrachtwagen richting ons nieuwe huis worden getransporteerd. Wordt weer even goed aanpoten voor ons.

En op het werk gaat het ook lekker. Iedereen is lekker aan de slag met opdrachten, de boekhouding is kloppende en wij zijn druk nieuwe mensen aan het recruteren. Begin februari gaan we zelfs naar Warschau naar een feestje van de Nederlandse ambassade om daar andere Nederlandse managers de hand te schudden en op zoek te zijn naar nieuwe opdrachten voor Variomatic Polen in Polen. Kan wel zeggen dat ik daar ook erg naar uitkijk.

Ik post niet vaak op dit weblog, maar heb het nu toch wel goedgemaakt met een redelijk lang verhaal volgens mij :-)

groet,
Jola&Jan

No comments:

Feedback to Eyckenstein

Click here to send feedback.